Tatoeagezorg: hoe je je nieuwe tattoo in goede conditie houdt

Een tattoo is een persoonlijke uiting en een redelijk grote investering dat hangt af van de grootte van de tattoo, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tattoo zo gezond en mooi mogelijk blijft. Hieronder geven we enkele tips voor de verzorging van je tattoo om ervoor te zorgen dat je tattoo er mooi uit blijft zien en dat je zo min mogelijk last hebt van complicaties.

  1. Schoon houden van je tattoo: Het is belangrijk om de tattoo goed te reinigen, zowel tijdens het genezingsproces als na genezing. Gebruik lauwwarm water en een milde, zeep zonder alcohol om de tattoo grondig te reinigen. Dep de tattoo droog met een schone, droge handdoek of papieren handdoeken.
  2. Hydrateren: Het is belangrijk om de tattoo te hydrateren om je huid soepel te houden en te voorkomen van droge schilfers. Gebruik een lotion of crème die speciaal is ontwikkeld voor tattoos.
  3. Beschermen tegen de zon: Het is belangrijk om de tattoo te beschermen tegen de zon, vooral tijdens het helingsproces. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor het liefst spf 30 of hoger om de tattoo te beschermen tegen UV-straling.
  4. Vermijd irriterende stoffen: Vermijd zo veel mogelijk irriterende stoffen zoals parfum, deodorant of kleding die iets te strak zit, vooral tijdens het helingsproces. Want dat  kan leiden tot infecties of irritatie van de tattoo.
  5. Wees voorzichtig bij het badderen of zwemmen: Het is belangrijk om te wachten tot de tattoo volledig is genezen voordat je gaat badderen of zwemmen. Wanneer de tattoo nog niet volledig is genezen, kan baden of zwemmen in chloor- of zout water de tattoo beschadigen.
  6. Luister naar de instructies van de tattoo artiest: Luister naar de instructies van de artiest over hoe je de tattoo moet verzorgen. Als je twijfelt of onzeker bent over hoe je je tattoo moet verzorgen, neem dan contact op met de tattoo artiest voor advies.

Een tattoo verzorgen is een belangrijk onderdeel van het proces om ervoor te zorgen dat je tattoo er mooi uit blijft zien en dat je zo min mogelijk last hebt van complicaties. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je tattoo gezond blijft en dat je er jarenlang van kunt genieten.

theartoftattoo.nl